Menu

Particulieren werkzaamheden

Betonpannen

Betonpannen zijn een tijdje uit de gratie geweest. Dit kwam o.a. doordat het verouderingsproces nogal snel ging. Begonpannen werden snel vies door Weersomstandigheden.

Keramische bleven veel langer “schoon”. Tegenwoordig is de betonpan terug van weggeweest en dat komt o.a. doordat ze veel langer “schoon” blijven, de gunstige prijs verhouding t.o.v. de keramische pan en, momenteel ook heel belangrijk, het milieu-aspect.

Toch redenen om de betonpan niet te snel aan de kant te schuiven.

Keramische pannen

De keramische pan is er in vele modellen zodat bij renovatie van daken altijd een pan te vinden is die aansluit bij de bestaande pan op uw dak. Bij nieuwbouw is voor elke smaak iets te vinden. Zeker nu fabrikanten uit Duitsland de weg naar de Nederlandse markt hebben gevonden.

Leien daken

Hierbij moet u denken aan de “natuurlei” die vaak te vinden is op de kerkdaken. Blauw-zwart of soms paars van kleur. Als u een huis hebt met een “Franse kap” dan is het onderste gedeelte ook vaak met deze leien bekleed of ze hebben er ooit gezeten maar zijn vervangen door shingles.

Ook zeer geschikt voor gevelbekleding. Dikwijls wordt b.v. een opbouw voorzien van leien i.p.v. houten delen. Onderhoud is er niet en de levensduur is niet vergelijkbaar met enig ander materiaal.

Dakisolatie

Als een dak gerenoveerd wordt (plat of hellend) dan is het altijd verstandig om te kijken naar de isolatie. De energie zal niet goedkoper worden en als de bestaande dakbedekking verwijderd is dan zal de komende jaren (50-60 bij pannen en 20 bij platten daken) een gunstigere kans om dit te doen, zich niet aandienen.

Ieder project zal afzonderlijk bekeken worden, rijtjes woning, vrijstaand, kwaliteit en type bestaand dakbeschot, budget e.d. In ieders geval een punt om over na te denken.

Dakgoten

Bij het dak hoort natuurlijk ook een dakgoot en meestal is deze uitgevoerd in zink, al dan niet aan beugels of in een houten bak. levensduur van een zinken goot kan oplopen van 20 tot 30 jaar maar er zijn altijd uitzonderingen.

Als er nieuwe dakbedekking aangebracht wordt dan wordt er bijna altijd gebruik gemaakt van een steiger, vandaar dat we altijd de goot in het verhaal meenemen omdat een nieuwe goot echt niet de kosten zijn als er toch al een steiger staat. Vanuitgaand dat de kwaliteit dusdanig is dat vervanging binnen nu en vijf jaar te verwachten is.

Dakkappellen

Over de dakkapel valt hetzelfde te vertellen als over de dakgoot en isolatie: als u toch bezig bent met het dak, waarom niet de mogelijkheid bekijken of een dakkapel in het budget past.

Ook nu is de steiger aanwezig en de dakpannen zijn verwijderd, allemaal kosten die u bespaart als u zoveel mogelijk in eens kunt doen. Wij maken elke dakkapel op het werk en werken hem af zoals u wilt.

Platte daken

Sinds 5 jaar beschikken wij over een afdeling die platte daken kan monteren. Bitumineuze dakbedekking komt nog veel voor en is vaak een goede oplossing als een bestaand dak aan vervanging toe is.

Kunststof dakbedekking (PVC en E.P.D.M.) is al net zo gewoon geworden als bitumineuze en vaak een betere oplossing voor uw dak. Bij bezichtiging kunnen wij u hierover informeren.